2011. április 23., szombat
Mogyorós mazsolás trüffelek
Mogyorós mazsolás trüffelek
Hozzávalók:
10 dkg tejszín
15 dkg tejcsokoládé
15 dkg étcsokoládé
2 csapott evőkanálnyi méz
3 cl narancslikőr
3 cl narancslé
10 dkg aprított mazsola
½ narancs reszelt héja
10 dkg darált mogyoró
Elkészítés:
A csokoládét apró darabokra tördelve vízgőz fölött felolvasztjuk.
A tejszínt felforraljuk a mézzel, kicsit hagyjuk hűlni, majd az olvadt csokira öntjük, és jól elkeverjük.
Ezután hozzáadjuk mogyorót, a likőrben megáztatott mazsolát, a narancslevet és héjat, és egy éjszakán át lefedve hagyjuk pihenni a masszát hűvös helyen.
Másnap kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük dermedni kb. 15-20 percet.
Többféleképpen díszíthetjük.
Bevonhatjuk olvasztott csokival, vagy meghempergethetjük jó minőségű cukrozatlan kakaóban, vagy fahéjas porcukorban, kókuszreszelékben, stb.
Nekem egy kicsit lágy maradt a massza még hűtés után is, így adtam hozzá 5 dkg darált kekszet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Utólagosan is kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! :-DD
Köszönöm sz épen Mézigörl, viszont kívánom én is Nektek! :-)
Megjegyzés küldése