
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
25 dkg túró
3 tojás
3-4 evőkanál tejföl
1 csipetnyi só
Sütéshez: olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat jól elkeverjük, majd hagyjuk a masszát pihenni legalább fél órát hűtőben.
Vizes kanállal kiszaggatva, bőséges, közepesen forró olajban pirosra sütjük a fánkocskákat.
Ne hagyjuk túl forró olajban hirtelen sülni, mert a belseje nyers maradhat.Azonban ha gyenge a hőfok, sok olajat vesz fel, és zsíros lesz.
Papírtörlőre szedjük ki, hogy az olaj lecsorogjon róla, majd még melegen kínáljuk savanykás lekvárral, vagy vaníliás porcukorral, fahéjas cukorral meghintve.
Das ist neu für mich, liebe Marika, mit turo habe ich noch nie Krapfen gemacht, aber ein tolles Rezept.
VálaszTörlésLiebe Grüße nach Ungarn
Ebene, ausdrücklich, fein! :-)
VálaszTörlésLiebe Grüße!