2009. augusztus 30., vasárnap

Búvár túrós



Kakaós tészta:

35 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1,5 dl étolaj
5 dl kefir

Túrós tészta:

50 dkg túró
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
12 dkg olvasztott vaj/margarin

Elkészítés:

A barna tészta alapanyagait összekeverjük, és egy kizsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk.
A túrós masszát is kikeverjük, majd a kakaós tésztára evőkanállal halmokat rakosgatunk belőle.
Előmelegített, 200 °C- os sütőben kb. 30 perc alatt kisütjük a süteményt.
A sütést tűpróbával ellenőrizhetjük.

A túrós massza a sütés folyamán lesüllyed a tésztába, ezért nevezik búvár túrósnak.
Gyorsan elkészülő, finom sütemény!

7 megjegyzés:

  1. Schaut toll aus, bei uns würde man wahrscheinlich "Batzerlkuchen" sagen

    Liebe Grüße

    VálaszTörlés
  2. Csak sorra kerül nálam is, annyira klassz foltos-tervben van!!!

    VálaszTörlés
  3. Finom volt nagyon. Mivel én laktózérzékeny vagyok, laktózmentes tejfölt és túrót használtam. De így sem vesztett az élvezeti értékéből:)

    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy ízlett Mariann! :-)

    VálaszTörlés
  5. Én a fordítottját szoktam sütni. Kakaós halmok köré a túrós massza :) Kukucska süti a neve.

    VálaszTörlés
  6. Valószínű a fordítottja nálam Kukucskálós túrós néven van fenn. :-)
    Gondolom, a Tiéd is ez a változat.

    VálaszTörlés