
Hozzávalók:
20 dkg porcukor
20 dkg Ráma margarin
5 tojás
20 dkg liszt
2 evőkanál rum
50-70 dkg sárgabarack
Elkészítés:
A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd a tojások sárgáit is beledolgozzuk. Végül a tojások keményre vert habját, és a lisztet keverjük a masszához felváltva, és rummal ízesítjük.
Kikent, liszttel meghintett, közepes méretű tepsibe simítjuk a tésztát, tetejét kirakjuk felezett barackokkal, magházukkal felfelé.
A barackokat könnyen megszabadíthatjuk a héjától, ha egy – két pillanatra forró vízbe mártjuk a gyümölcsöt.
Előmelegített, forró sütőben sütjük ki, és amikor kivesszük, azonnal megszórjuk porcukorral, kockákra szeletelni viszont csak kihűlés után fogjuk.
Herrlich, ich hoffe, ich komme nocheinmal nach Ungarn, solange die Marillen reif sind, dann werde ich welche mitnehmen - Marmelade für die Kinder mache ich jedes Jahr!
VálaszTörlésLiebe Grüße
Ich bereite Marmelade vor. Wir lieben es sehr viel!
VálaszTörlésViele Grüße!