2009. május 26., kedd

Cseresznyés lepény (gyors)



Hozzávalók:

15 dkg Ráma margarin
25 dkg cukor
3 tojás
1 pohár tejföl
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
40 - 50 dkg magozott cseresznye

Tetejére:
Fahéjas kristálycukor

Elkészítés:

A margarint a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük tovább, míg jó habos masszát kapunk. Belekeverjük a tejfölt, és a sütőporos, szódabikarbónás, szitált lisztet.
Egy közepes tepsibe simítjuk a tésztát, beterítjük cseresznyével, és alaposan megszórjuk fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben, közepes, 180 °C – os hőmérsékleten kb. 50 perc alatt kisütjük.
Hagyjuk kihűlni, és utána szeleteljük.

Másfajta gyümölcsökkel is el lehet készíteni, meggyel, stb.!

7 megjegyzés:

  1. nekem nem lett jó, minden cserkó lement az aljára...

    VálaszTörlés
  2. Ez egy nagyon rossz recept ,így még soha bém jártam az összes cseresznye az aljára ült, és még sem sül 🤬🤬🤬🤬🤬

    VálaszTörlés
  3. Szia! Igazán sajnálom, nekem nem ült le a gyümölcs ( a képen is látható), nem tudom, mi lehet az oka. Sajnálom, hogy csalódtál benne, tudom, milyen bosszantó az ilyen!

    VálaszTörlés
  4. Szia! Ennek a receptnek a leírását át kellene nézni. Nekem is, mint az előttem szólóknak, lement az összes a tetejére. Valamit szerintem elírhattál benne, mert én már a 3. vagyok, aki ue. számol be.

    De nincs gond, megesszük így is. Csak tényleg nem olyan, mint a Te képeden. :)

    VálaszTörlés
  5. Szia! Sajnálom, hogy többeknek nem sikerült, a recept alapján készült az enyém is, úgy látszik, szerencsém volt. Nem tudok változtatni a recepten, mert így szól, legfeljebb, ha szezon lesz, ismét megsütöm, hogy lássam, nálam milyen lett.

    VálaszTörlés