2011. január 6., csütörtök
Kókuszos hókifli
Hozzávalók:
10 dkg kókuszreszelék
30 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csipetnyi só
20 dkg hideg vaj / margarin
2 tojás sárgája
Hempergetéshez:
5 csomag (50 gr) vaníliás cukor (Bourbon)
20 dkg porcukor
Elkészítés:
Az átszitált lisztet elkeverjük a kókuszreszelékkel, a cukorral, a sóval, a tojássárgájával, majd rámorzsoljuk a vajat, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Az omlós tésztából cipót formálunk, fóliába csomagolva kb. két órán át hideg helyen pihentetjük.
A tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, kb. 5 centis darabokra vágjuk, és kis kifliket formálunk belőlük. Nem kell nagyon meghajlítani, mert a sütés után könnyen eltörhet.
Sütőpapírral bélelt lemezre rakosgatva, előmelegített 190 °C – os sütőben sütjük ki pár perc alatt aranysárgára.
Vigyázzunk, mert könnyen megéghet az alja, és élvezhetetlenné válhat!
Kisülés után még melegen vaníliás porcukban meghempergetjük őket.
Előre elkészíthető aprósütemény, miután kihűlt, jól záródó dobozban, papírrétegek közé csomagolva sokáig eláll, és megtartja finom vanília illatát.
Kb. 80 darab lesz belőle.
Darált dióval, mogyoróval, mákkal, mandulával is elkészíthető.
Régebbi Meglepetés magazinban volt a recept leírása.
Ez nagyon tetszik, elmentem!
VálaszTörlésnagyon guszta
VálaszTörlésFinom volt, különösen frissen!
VálaszTörlésKöszönöm Bianka! :-)
VálaszTörlésSzeretnék érdeklődni, hogy a cukor amit beleteszek a tésztába kristálycukrot vagy porcukrot jelent?
VálaszTörlésKöszönöm szépen előre is a válaszod! :)
Finomított kristálycukor is megfelelő. Üdv!
VálaszTörlés