2011. január 7., péntek

Habos meggyes szelet



Hozzávalók:

2 db 4 tojásos kakaós piskótalap kb. gáztepsi méretű (itt 24 x 37 cm)

Töltelék krém:

5 dl habtejszín (itt kissé édesített növényi hab)
5 dl natúr joghurt
15 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 csomag zselatin (25 gr)
1.5 üveg meggybefőtt

Tetejére:

2-3 dl habtejszín

Elkészítés:

A krémhez a zselatint kb. 1 dl vízbe kis időre beáztatjuk, majd kis lángon feloldjuk áttetszőre.
A joghurtot kikeverjük a porcukorral, 2-3 kanálnyit elkeverünk a feloldott, de nem túl meleg zselatinnal, végül kisebb adagokban óvatosan a keményre felvert tejszínhabhoz adjuk.
Ezután a leszűrt meggyet keverjük lazán a krémbe.

A tésztát lehetőleg egy magasabb falú tepsiben sütjük ki, és miután teljesen kihűlt, ebben a formában is töltjük meg a habos krémmel, így hideg helyen szépen megdermed.

A sütemény lapjait a töltés előtt a befőtt levével meglocsolgatjuk.
Tetejére tejszínhabot halmozunk.

Forró vízbe mártott, vékony pengéjű éles késsel szeleteljük, minden vágás után töröljük tisztára a kést.

Nálam a meggybefőtt 350 grammos volt, és reklamáltak, hogy kevés a meggy, ezért írtam másfél üveggel, de tetszés szerint eldönthető, mennyit teszünk bele.

13 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  2. Ebből szívesen megennék szép komótosan egy kockát!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Erinacea, Tücsökbogár és Bianka!
    Kár, hogy nem vagytok közelebb,megkínálnálak Benneteket!:-)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen Hobbychef! :-)

    VálaszTörlés
  5. Csodaszép ez a süti!Feltétlenül kipróbálom!Gratulálok!!

    VálaszTörlés
  6. Csodálatosan szép ez a süti!Feltétlenül kipróbálom én is!Gratulálok!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen, érdemes elkészíteni! :-)

    VálaszTörlés
  8. Hát ez gyönyörű, ezt meg kell csinálni!

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm szépen, ajánlani tudom! :-)

    VálaszTörlés
  10. Megsütöttem karácsonyra, nagyon gyorsan elkészül és nagyon egyszerű! Most kóstoltuk meg a párommal és nagyon ízlik mindkettőnknek. A krém nem tömény, pont jó! Ajánlom mindenkinek, aki eddig csak nézegette a receptet! :)

    VálaszTörlés