2011. január 7., péntek
Habos meggyes szelet
Hozzávalók:
2 db 4 tojásos kakaós piskótalap kb. gáztepsi méretű (itt 24 x 37 cm)
Töltelék krém:
5 dl habtejszín (itt kissé édesített növényi hab)
5 dl natúr joghurt
15 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 csomag zselatin (25 gr)
1.5 üveg meggybefőtt
Tetejére:
2-3 dl habtejszín
Elkészítés:
A krémhez a zselatint kb. 1 dl vízbe kis időre beáztatjuk, majd kis lángon feloldjuk áttetszőre.
A joghurtot kikeverjük a porcukorral, 2-3 kanálnyit elkeverünk a feloldott, de nem túl meleg zselatinnal, végül kisebb adagokban óvatosan a keményre felvert tejszínhabhoz adjuk.
Ezután a leszűrt meggyet keverjük lazán a krémbe.
A tésztát lehetőleg egy magasabb falú tepsiben sütjük ki, és miután teljesen kihűlt, ebben a formában is töltjük meg a habos krémmel, így hideg helyen szépen megdermed.
A sütemény lapjait a töltés előtt a befőtt levével meglocsolgatjuk.
Tetejére tejszínhabot halmozunk.
Forró vízbe mártott, vékony pengéjű éles késsel szeleteljük, minden vágás után töröljük tisztára a kést.
Nálam a meggybefőtt 350 grammos volt, és reklamáltak, hogy kevés a meggy, ezért írtam másfél üveggel, de tetszés szerint eldönthető, mennyit teszünk bele.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
13 megjegyzés:
Nagyon szép lett, szívesen megkóstolnám!
Ebből szívesen megennék szép komótosan egy kockát!
Fenséges
Köszönöm Erinacea, Tücsökbogár és Bianka!
Kár, hogy nem vagytok közelebb,megkínálnálak Benneteket!:-)
Hát ez maga a gyönyör!
Köszönöm szépen Hobbychef! :-)
Csodaszép ez a süti!Feltétlenül kipróbálom!Gratulálok!!
Csodálatosan szép ez a süti!Feltétlenül kipróbálom én is!Gratulálok!
Köszönöm szépen, érdemes elkészíteni! :-)
Hát ez gyönyörű, ezt meg kell csinálni!
Köszönöm szépen, ajánlani tudom! :-)
Megsütöttem karácsonyra, nagyon gyorsan elkészül és nagyon egyszerű! Most kóstoltuk meg a párommal és nagyon ízlik mindkettőnknek. A krém nem tömény, pont jó! Ajánlom mindenkinek, aki eddig csak nézegette a receptet! :)
Örülök, hogy ízlik! :-)
Megjegyzés küldése