2011. január 22., szombat
Csokoládékrémes korongok
Ez a recept egyik korábbi Ráma füzetben jelent meg, és szorgos-dolgos kezű Zsuzsi barátnőm készítette el ilyen gusztusosan, az ő sütéséről készült a fotó.
Köszi Zsuzsi! :-)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor (12 gr)
2 csomag vanília ízű pudingpor (88 gr)
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg margarin
2 tojás
10 dkg csokoládés tortadara
Töltelék:
15 - 15 dkg ét,- és tejcsokoládé
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a pudingporral, a cukrokkal és a tojásokkal együtt gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
A tésztát két részre osztjuk, és kb. kétharmad részébe beledolgozzuk a tortadarát.
3 mm vastagságra nyújtjuk, és kb. 4-5 cm átmérőjű formával kiszaggatjuk úgy, hogy a csokis részből legyen a sütemény alja.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket, és előmelegített 180 °C –os sütőben kb. 12 perc alatt kisütjük.
A kétféle csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, a korongok alsó részét bevonjuk, és a felső lapocskákkal befedjük.
Csokoládé helyett mogyorókrémet (nutellát), vagy lekvárt is használhatunk.
Kb. 65 db lesz belőle, elkészítési ideje kb. másfél óra.
Lehet megvan mit sütök holnap!
VálaszTörlésGrat barátnőnek, incsiklandzó!
Nagyon finom, érdemes megcsinálni! :-)
VálaszTörlésÉn is megsütöttem egy alkalommal, de nem sikerült róla élvezhető képet csinálnom, így nem is tettem fel eddig.
De most Zsuzsinak hála... :-)
Nagyon szépségesek
VálaszTörlés