
Hozzávalók:
4 db szikkadt zsemle
4-5 dl sóval ízesített tej
4 tojás
4 evőkanál reszelt sajt
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál vaj/ margarin
50 dkg túró
Elkészítés:
A zsemléket félbevágjuk vízszintesen, kikaparjuk a belsejüket, majd a belső felükkel sós tejbe mártjuk őket egy pillanatra.
A kiszedett tésztát annyi tejbe áztatjuk, hogy ne ázzon el túl lucskosra.
A tojásokat habosra verjük, elkeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel, és a tejes zsemletörmelékkel, és a túróval. Ha nincsen otthon sajtunk, nem baj, ha kimarad.
Egy jól kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük a fél zsemléket, és a masszával megtöltjük őket. Mindegyik tetejére egy mogyorónyi vajat teszünk, és előmelegített, forró sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Másik módja ugyanez, annyi különbséggel, hogy édesre készítjük el.
A tejbe egy kis cukrot teszünk, sajt elmarad, a túrós masszát is cukorral ízesítjük (csipetnyi só mehet bele), és aki szereti, adhat hozzá mazsolát.
Mindkét esetben készülhet úgy is, hogy a tetejét levágjuk, és a töltés után ezt kalapot visszatesszük, és így ropogósra sütjük.
Vaníliás porcukorral hintve kínáljuk.
Das schaut gut aus, ich verstehe die Zutaten, die Zubereitung muss ich mir übersetzen lassen!
VálaszTörlésLiebe Grüsse aus dem verschneiten Wien